Heilig Hart instituut Heverlee huurt Walibi af voor 2.000 leerlingen

Het Heilig Hart instituut gaat met 2.000 leerlingen uit Heverlee en Kessel-Lo op uitstap naar pretpark Walibi in Waver. De school heeft op 25 mei het pretpark afgehuurd om zo coronaveilig op uitstap te kunnen gaan. De school wil de leerlingen een plezier doen omdat ze een moeilijk schooljaar achter de rug hebben. 

"Wij vinden het belangrijk om als school ook in te zetten op het welbevinden van onze leerlingen", zegt directeur Lieve Smeulders. "Het afgelopen schooljaar hebben ze zoveel dingen moeten opgeven. En ze hebben zich aan zoveel coronamaatregelen moeten houden. Daarom wilden we iets speciaals doen en gaan we naar Walibi. De leerlingen zijn erg enthousiast. Zij hebben het gevoel dat er nu eindelijk eens iets mag. Ook al gaan ze zich aan allerlei regels moeten houden, zoals het dragen van mondmaskers, dat vinden ze niet erg."

Eén klas per bus

"We hebben voor Walibi gekozen omdat dat niet zo heel ver is van onze school", legt de directeur uit. "Want we gaan met bussen over en weer moeten rijden. Omwille van de coronamaatregelen mogen we maar één klas per bus vervoeren. Wij wilden aanvankelijk op uitstap met de 1.000 leerlingen van de eerste graad, maar voor Walibi is het dan niet rendabel om het park open te doen. Dus hebben we beslist om ook de tweede graad mee te nemen. We vinden het wel heel jammer dat het vijfde en zesde jaar niet mee kan, want daarvoor hebben we geen vervoer. Maar we hopen dat de coronamaatregelen tegen dan versoepeld zijn zodat de derde graad toch nog mee kan." 

Meest gelezen