Radio 2

Herinrichting voormalige Ford-terreinen kan beginnen

De Vlaamse Waterweg start binnenkort met het ontwikkelen van het laatste deel van de oude Ford-terreinen in Genk. De Vlaamse regering leverde een vergunning af voor onder meer de aanleg van een kade en nieuwe wegen. Op termijn moet de site zo'n 2.500 nieuwe jobs creëren.

"Er liggen nog een aantal verhardingen die weg moeten, er moet ook nog een deel ontbost worden. Er zijn nog heel wat werken, en tegelijkertijd wordt er ook gezorgd voor nieuwe infrastructuur zoals een aanleg van een kade, een riolering, nutsvoorziening, en auto- en fietsparkeerplaatsen", zegt Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Lydia Peeters.  Het terrein zal verder worden heringericht met nieuwe wegverbindingen, waterbekkens en groenzones. 

De werkzaamheden starten nog voor de zomer. Er werd bijna 8 miljoen euro voor uitgetrokken. De nieuwe bedrijven die zich op de voormalige Ford-terreinen vestigen moeten in totaal 2.500 nieuwe jobs opleveren.

Meest gelezen