De Gentse Floraliën

Floraliën in Gent volgend jaar ook nog coronaproof

De organisatoren van de Floraliën in Gent hebben beslist om het parcours van de bloemententoonstelling volgend jaar ook coronaproof te maken. Het wordt eenrichtingsverkeer. Ze nemen het zekere voor het onzekere, nadat ze de bloemententoonstelling al twee jaar na elkaar moesten uitstellen door de pandemie. De voorbereidingen van 2020 zijn ook in 2022 nog bruikbaar. 

Vorig jaar konden geen bloemen tentoongesteld worden voor een groot publiek in Gent. Dit jaar ook niet, maar de volgende editie van 29 april tot 8 mei in 2022 gaat voorlopig wel door. De organisatie voorziet nu al een coronaproof parcours volgens de maatregelen die nu gelden.

Volgend jaar

Het thema blijft in 2022 hetzelfde. "Eigen paradijs" waarbij de nadruk ligt op mensen die zelf het groen in hun tuin en stad opzoeken. De voorbereidingen van 2020 worden overgenomen, maar de organisatoren gaan het parcours coronaproof maken. "In functie van de maatregelen van vandaag kijken we wat we dan kunnen doen. Het parcours zal een lange slinger worden, maar de mensen zullen niet kunnen terugkeren." Het parcours langs de floraliënhal en de plantentuin in het Citadelpark zal anderhalve tot 2 kilometer lang zijn en eenrichtingsverkeer.  

Groene Zesdaagse

Dit jaar pakt de organisatie uit met de 'Groene Zesdaagse'. Online evenementen en workshops tonen hoe het er achter de schermen van de Floraliën aan toe gaat. Daarnaast zijn er wandel- en fietstochten. Organisator Pieter Toebaert wil de Floraliën ook gebruiken om mensen dichter bij elkaar te brengen. "We hebben bewoners van de Krommenelleboogstraat in Gent gevraagd om letterlijk de bloemen buiten te zetten. Op die manier tonen we dat bloemen de straten opfleuren en dat ze helpen om de buurt te leren kennen. Bloemen planten in de straat brengt mensen bijeen. Volgend jaar hopen we dat meer wijken ook buiten Gent dat gaan doen."

kasto80

Meest gelezen