Lespakket 'Wij en de Wijers' brengt kinderen dichter bij natuur in hun achtertuin

Kinderen die in de buurt van de Wijers wonen, kunnen dat natuurgebied beter leren kennen met een nieuw lespakket van het Provinciaal Natuurcentrum:  'Wij en de Wijers'. De leerlingen van Kindercampus Godsheide in Hasselt leerden vandaag bijvoorbeeld hoe de Wijers zijn ontstaan.

'Wij en de Wijers' start met de ontdekking van een dagboek. De leerlingen kruipen zo in het leven van een aantal historische figuren die verbonden zijn met de Wijers en krijgen de opdracht het dagboek te vervolledigen. De leerlingen van meester Rik Emonds van Kindercampus Godsheide leerden vandaag alvast hoe de Wijers ontstaan zijn. "De vijvers zijn ontstaan door ijzersteen uit de grond te halen. Zo ontstonden er putten. En ze wilden er ook vissen kweken", klinkt het bij de kinderen.

Als de kinderen hun opdrachten rond de Wijers hebben afgewerkt,  zullen ze ook nog een tentoonstelling maken voor andere leerlingen in de school, maar ook voor ouders, grootouders en buurtbewoners. Zo worden ook zij op hun beurt meer betrokken bij het natuurgebied de Wijers. 

Meest gelezen