Mariagrot in Olsene wordt gerenoveerd tijdens de Meimaand: "Blij dat de gemeente tijd en moeite steekt in de restauratie van de grot" 

De Olsense Mariagrot, beter bekend als Olsene Rotse, wordt gerestaureerd. Ook de twee beelden die in de grot staan krijgen een nieuw laagje verf. "De grot staat niet op instorten, maar hier en daar beginnen stukken van het plafond af te brokkelen", vertelt diaken Johan Van Wassenhove.

De binnenkant van de Mariagrot in Olsene wordt deze maand onder handen genomen. "Door de grote kandelaar is een stuk van het plafond zwart geblakerd", legt diaken Johan van Wassenhove uit. Daarom gaat de gemeente de grot renoveren en het plafond terug wat bepleisteren en verven. "Ook de twee mooie beelden, van Maria en Bernadette, worden geschilderd en opgefrist, zodat alles weer proper staat."

Als teken van gebed en bezinning kan er nu een lintje worden opgehangen

Diaken Johan Van Wassenhove

Meimaand, Mariamaand

De restauratie gebeurt wel net in de Mariamaand, wanneer er sowieso meer volk naar de grot trekt. "Vooral in de meimaand valt het op dat er meer kaarsen worden aangestoken en daarom heeft de gemeente voor een alternatief gezorgd", geeft diaken Van Wassenhove mee. Er hangt een bakje met lintjes, waarop bezoekers iets kunnen schrijven en deze kunnen ze aan het hek van de grot hangen.  

Hopelijk eind mei afgewerkt

De diaken hoopt dat tegen eind mei alles gerenoveerd is. "De laatste zondag van mei is er een Mariabedevaart naar Olsene Rotse en het zou mooi zijn mochten bezoekers de gerestaureerde grot dan kunnen zien. Maar ik geloof wel dat de gemeente het tegen dan afkrijgt." Met de steun van de gemeente is diaken Van Wassenhove erg blij, want dat is niet vanzelfsprekend in tijden waarin het aantal gelovigen daalt. 

kasto80

Meest gelezen