La Lorraine Bakery Group

La Lorraine bouwt fabriek in Rusland: "Ninoofse donuts en croissants zijn populair in Oost-Europa"

Familiebedrijf La Lorraine bouwt een vierde fabriek in Oost-Europa. Dit keer nabij Moskou. La Lorraine is een grote industriële bakkerij met hoofdzetel in Ninove. De voorbije 30 jaar groeide het bedrijf in Oost-Europa uit tot marktkleider in de branche. 

La Lorraine levert onder meer verse en diepgevroren bakkerijproducten aan supermarkten.  Het familiebedrijf bouwde de voorbije 30 jaar al een fabriek in Polen, Tsjechië en Roemenië en is intussen marktleider in Oost-Europa. Nu komt er dus nog een fabriek bij in de buurt van Moskou.

Marktleider in Oost-Europa

Het Oost-Europese avontuur van bakkersketen La Lorraine uit Ninove begon in de jaren '90, toen de Oost-Europese markt zich opende na de val van het IJzeren Gordijn, de historische scheidingslijn tussen het Oostblok en het Westen.  

"Met fabrieken in Polen, Tsjechië en sinds kort ook Roemenië zijn we heel sterk verankerd in Oost-Europa", vertelt woordvoerder Nele Van Malderen. "De hele Oost-Europese markt heeft een sterk groeipotentieel, bovendien draaien we daar 40 procent van onze omzet en is het bedrijf er marktleider."

Russen eten veel brood en de middenklasse wil kwalitatieve producten

Nele Van Malderen, La Lorraine Bakery Group

Ruim assortiment

Momenteel is er nog niets te zien op de Russische bouwgrond, maar tegen de zomer van volgend jaar moeten er diepgevroren bakkerijproducten van de band rollen. "Al wat goed is, zullen ze er krijgen", lacht Van Malderen. "De Russen eten veel brood en de middenklasse wil kwalitatieve bakkerijproducten. We bieden er uiteraard gewoon brood aan, maar daarnaast ook croissants, stokbrood en donuts." 

kasto80

Meest gelezen