Hele ochtend files op E40 van Gent naar Brussel door ongeval met vrachtwagen

Door een ongeval met een vrachtwagen in Erpe-Mere stonden er vanmorgen lange files op de E40 van Gent naar Brussel. Rond 8 uur was de weg vrij maar het duurde nog tot 9 uur voor al files verdwenen waren. 

Vanmorgen vroeg begon een vrachtwagen te slingeren en verloor daarbij zijn oplegger met container. Als bij wonder bleef de chauffeur ongedeerd. De hulpdiensten hadden een hele klus met de takeling van de voertuigen. Ter hoogte van het ongeval was alleen de linkerrijstrook vrij. Er stonden files van zowat twee uur. 

Rond 9 uur waren de files op de E40 verdwenen maar door omrijders bleef het nog lang daarna aanschuiven op sommige gewestwegen in de regio, zoals op de N9 van Wetteren naar Aalst en op de N42 van Oosterzele naar Wetteren.

Je kan de situatie op de weg op de voet volgen via onze verkeerspagina.

Meest gelezen