Politie Limburg plant extra controles tijdens eerste terrasweekend

De Limburgse politiezones zetten dit weekend extra agenten in voor controles,  omdat de terrassen weer opengaan. "Ook onze mountainbikers zullen we iets meer oriënteren in de richting van de horeca", klinkt het bij Limburg Regio Hoofdstad.

Zaterdag 8 mei gaan de terrassen weer open onder strenge maatregelen. De meeste Limburgse politiezones zullen dan ook extra controles uitvoeren. "We zetten zo'n tiental extra mensen in en ook onze mountainbikers zullen we iets meer oriënteren in de richting van de horeca", zegt Dorien Baens van Limburg Regio Hoofdstad. 

De politiezones Bilzen-Hoeselt-Riemst en Maasland daarentegen zetten geen extra mensen in dit weekend. Natuurlijk blijven ze wel de standaard coronacontroles uitvoeren, maar er is voorlopig geen vraag gekomen van de burgemeester voor het inzetten van extra patrouilles. Ze verwachten geen grote problemen.

Wat alcoholcontroles betreft, is er nog geen duidelijkheid. Dat zullen de politiezones de komende dagen nog bespreken.

Meest gelezen