Sport Vlaanderen

Recreatiedomein Hofstade gaat dit weekend open: "Plek voor 3.000 bezoekers"

Vanaf zaterdag kan je weer gaan zwemmen in de Plage van Hofstade. Het domein van Sport Vlaanderen opent dan de deuren voor het grote publiek. Met het mooie weer zouden er wel eens veel mensen kunnen komen om een frisse duik te nemen. Toch gelden er nog steeds coronamaatregelen. 

Met zaterdag temperaturen tot 20 graden en zondag zelfs 25 graden, komt de opening van het recreatiedomein in Hofstade als geroepen. Maar mooi weer of niet, de coronamaatregelen blijven van kracht. Dat vertelt Bram Luyten van Sport Vlaanderen. "Op het strand wordt tien vierkante meter per persoon toegekend. Daarom moet iedereen op voorhand reserveren via onze website. Zo krijgen we geen samenscholing aan de kassa. In totaal kunnen we op die manier 3.000 mensen toelaten."

Ook mondmaskers zijn verplicht aan de kassa en de strandbar. Die is open voor een terrasje of afhaal. 

Nieuwigheden

Sport Vlaanderen heeft ook enkele nieuwe investeringen gedaan tijdens de lockdown. "Het strand, de ligweide en de zwemzones zijn ingedeeld in zes kleurenzones voor een optimale bezetting, er zijn lockers om je kostbare spullen te bewaren, en er is voldoende personeel om toezicht te houden op de anderhalve meter afstand."

Hofstade Plage zal in mei en juni open zijn op woensdag, in de weekends en op feestdagen van 13 uur tot 19 uur. Vanaf juli worden die openingsdagen uitgebreid.  

Meest gelezen