Ring shopping

Ring Shopping Kortrijk wordt vernieuwd

Het winkelcentrum Ring Shopping in Kortrijk krijgt na bijna 50 jaar een grondige facelift. De “Vernieuw(r)ing” zal de gevel aanpakken want de betonnen wanden dateren nog van 1973. “Groen- en rustzones aan de ingangen, horecaterrassen, een overdekte en een evenementenplein maken het voor onze bezoekers ook een stuk aangenamer”, vindt Charlotte Tahon, marketing coördinator van Ring Shopping Kortrijk.

De gevel wordt 5 meter verhoogd, wat de zichtbaarheid vanaf de Ringlaan ten goede komt. In het gebouw verhuist het infopunt ‘The Point’ naar een nieuwe locatie tussen Albert Heijn en Foobia. The Point krijgt een waaier aan nieuwe diensten zoals een afhaalpunt voor pakketten, een naaiatelier, een powerbank uitleendienst, een foto print service, een inpaktafel en de verkoop van lokale producten. De werken starten op 25 mei aan Ingang 3. Een jaar later moet het hele gebouw die moderne look hebben. De hinder voor de klanten blijft beperkt tot het minimum.

Full Service Center

De laatste facelift dateert al van 2005. Toen werden 3 ingangen geschrapt en kwamen er bijkomende roltrappen en een lift. “In 2015 werd de Ring Shopping overgenomen door Wereldhave Belgium. Dat bedrijf vindt het nu tijd voor een grondige renovatie. Want dit is nog maar een eerste stap naar een Full Service Center, waarmee we aan alle behoeften van de bezoekers kunnen voldoen qua aanbod, dienstverlening, omgeving en faciliteiten”, zegt Tahon. “Naast retail en horeca kan er bijvoorbeeld best ook een balletschool onderdak krijgen bij ons.”

Jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers

Ring Shopping Kortrijk telt 90 winkels, trekt jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers en stelt zo’n 500 mensen tewerk. Rond het gebouw liggen zo’n 2000 parkeerplaatsen. “Die gratis parking blijft een troef van de Ring Shopping. Voor de Vernieuw(r)ing sneuvelen een 20-tal plaatsen, maar dat zal dus niemand echt merken”, zegt Tahon nog.

Meest gelezen