Plopsaland

Slapende reus van de Meli terug in Plopsaland, ook Bellewaerde en Boudewijnpark klaar voor opening seizoen

Zaterdag mag Plopsaland De Panne weer open en dan kan je de reus terugzien. De slapende reus uit het sprookje van Klein Duimpje was jarenlang één van de attracties in het Meli Park, de voorloper van Plopsaland De Panne. 

Meli Park, dat vooral in het teken van de bijen stond, was van 1935 tot 1999 in handen van de familie Florizoone. In 1952 opende het park het razendpopulaire ‘Sprookjesbos’ met tientallen sprookjes waaronder De Reus, De Prinses op de Erwt, De Vliegende Heks enz. In 1999 werd Meli Park verkocht aan Studio 100 dat het omtoverde tot Plopsaland De Panne. De reus kwam terecht bij restaurant De Rentakker in Heuvelland. Na 20 jaar is de reus terug. 

Nostalgische gevoelens naar Meli park

"Bezoekers vragen ons nog vaak naar originele attributen uit het Meli-tijdperk, vandaar de keuze om De Reus terug naar Plopsaland De Panne te halen", vertelt Steve Van den Kerkhof van Plopsa Group. "We vinden het dan ook leuk om de nostalgische gevoelens uit de Meliperiode bij ouders en grootouders tijdens hun volgende bezoek opnieuw op te wekken. En dat nostalgie werkt, dat merkten we 2 zomers geleden met het enorme succes van de Meli Park Revival Weekends die we hier in Plopsaland De Panne organiseerden."

Ook Bellewaerde en Boudewijnpark zijn klaar voor nieuw seizoen

Bellewaerde investeerde vorig jaar in een gloednieuwe attractie Wakala. Die is slechts 3 en een halve maand open geweest. Er is ook een kleine giraf geboren in januari. Die kreeg de naam Kamala, naar de nieuwe vice-president van de VS.

Het Boudewijn Seapark in Brugge gaat ook opnieuw open, maar het dolfinarium nog niet. Ze konden de extra sluitingstijd tijdens de winter goed gebruiken, want er is een nieuwe voorstelling gemaakt in het dolfinarium. "Echo Maris" zal gaan over de natuurlijke gedragingen van de dolfijnen in het wild. Ze hopen die nieuwe show in juni te mogen tonen aan het publiek. 

Meest gelezen