Studenten PXL en UCLL kunnen examens inhalen als examen samenvalt met vaccinatie

De kans bestaat dat studenten tijdens de examenperiode gevaccineerd moeten worden. De hogescholen PXL en UCLL hebben daar een oplossing voor: studenten kunnen het examen inhalen op een ander moment.

Studenten die op de dag van een examen moeten gevaccineerd worden, zijn gewettigd afwezig en kunnen het examen op een ander moment inhalen. Directeur Ben Lambrechts van de PXL: "Het gebeurt zoals anders. Wanneer iemand echt ziek is, dan krijgt hij of zij ook een herkansing en dan verschuiven we dat. In dit geval is het geen discussie. Men moet dat vaccin kunnen gaan halen op het moment dat dat ingepland is door de overheid."

Bewijs

Studenten moeten wel bewijzen dat ze een uitnodiging gekregen hebben voor de vaccinatie. "Wij moeten onze gemeenschap beschermen en we moeten daar het voortouw in nemen als hogeschool", besluit Ben Lambrechts.

De Universiteit van Hasselt bekijkt nog hoe ze dit zullen organiseren. De Vlaamse overheid wil dat tegen 11 juli alle volwassenen een eerste keer gevaccineerd zijn. 

Meest gelezen