Taxistop heet vanaf nu Mpact: "Taxistop verwarrend voor jonge generatie"

Taxistop heeft vanaf vandaag een nieuwe naam: Mpact. Taxistop is bij veel mensen vooral bekend als aanbieder van carpoolritten naar het buitenland. Die werden vroeger zelfs voorgelezen op de VRT-radiozenders. Maar het bedrijf is intussen veel meer dan dat, het biedt onder meer ook de autodeelservice Cambio en zelfs huisruil aan. En daarom drong een nieuwe naam zich op. 

"Veel mensen hebben goede herinneringen aan Taxistop als dienst om samen mee naar het buitenland te rijden", legt woordvoerder Angelo Meuleman uit.  "Maar eigenlijk doen we veel meer. Voor de jonge generatie is de naam Taxistop verwarrend. Daarom een nieuwe naam: Mpact, mobiliteitspact met de toekomst, die de volledige lading dekt van onze diensten voor autodelen, mindermobielencentrales, Cozywheels, veel meer diensten dan enkel het samen rijden naar het buitenland." 

De nieuwe naam onderstreept het "pact" dat de vzw aangaat om tot een duurzame mobiliteit te komen.  "We hebben gekozen voor Mpact omdat wij staan voor meer efficiënte mobiliteit, duurzamer en toegankelijk", gaat Meuleman verder. "M staat mobiliteit, pact staat dan weer voor de samenwerking die we aangaan met heel veel partners om een toekomst met meer duurzame mobiliteit bij ons mogelijk te maken. En uiteraard verwijst het ook naar impact: we willen samen een positieve impact hebben op mens en omgeving." 

De filosofie van Mpact is "meer met minder". ""Meer" slaat op energie-efficiëntie, inclusie, sociale cohesie... en "minder" op files, vervuiling, kostprijs, enzovoort. Maar het hoeft niet alleen om leefbaarheid, toegankelijkheid en klimaat te draaien. Voor de gebruikers van onze diensten kan het ook gewoon om plezier gaan. Door te carpoolen worden ritten gezelliger, door MobiCalendar kan een fietser beloond worden met een fietsvergoeding, maar geniet hij ook van het mooie weer op de fiets. Onze huisruilers willen niet per se de wereld veranderen, maar brengen spotgoedkoop een vakantie door in de woning van iemand anders. Daarbij sparen ze een hotelkamer uit en smeden ze onderling ook nieuwe vriendschappen."

Hieronder kunt u nog eens herbeluisteren hoe de Taxistop-ritten vroeger werden aangekondigd op de radio: 

Meest gelezen