Foto: Radio 2

Troostplek in Mechels Vrijbroekpark: "Boodschappen van troost vinden én achterlaten"

In het Vrijbroekpark in Mechelen is een troostplek ingehuldigd, een plaats waar mensen kunnen stilstaan bij hun verdriet. Ook in andere steden in de provincie Antwerpen vind je zo'n plekken terug. Het initiatief kwam van Joke Van den Bergh, een trouwe bezoekster van het park. 

Mechelen heeft een eerste troostplek ingehuldigd aan de Kleine vijver in het Vrijbroekpark. Iedereen die wil, kan daar rouwen en even stilstaan bij de mensen die ze verloren zijn. Het initiatief kwam van Joke Van den Bergh, die het park vaak bezoekt, en het Huis van de Mens Mechelen. "Als je een plaats geeft om te rouwen en te bezinnen, geef je ook een teken: het is oké om je zo te voelen", zegt Joke.

QR-code en gedicht

Op de trootstplek staat een bankje omgeven door vergeet-me-nietjes en ander groen. Je vindt er ook een QR-code. Wie die scant, kan een boodschap van troost terugvinden of zelf boodschappen achterlaten. Het is de bedoeling dat mensen hun emoties er de vrije loop kunnen laten in plaats van ze te verdringen.

Naast het bankje liet Joke ook een bord zetten met een gedicht dat ze zelf schreef. 

Meest gelezen