Vijf doden bij mesaanval op kinderdagverblijf in Brazilië

In Brazilië heeft een 18-jarige jongeman een mesaanval gepleegd op een kinderdagverblijf in het stadje Saudades, in de zuidelijke staat Santa Catarina. Daarbij kwamen drie kleine kinderen en twee medewerkers van de crèche om het leven. Dat meldt de lokale politie. Een vierde kind liep lichte verwondingen op.

"De dader bracht zichzelf vervolgens met het mes verwondingen toe aan de hals, in de buik en in de borst. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis", aldus de politie. De jongeman zou geen gerechtelijk verleden hebben.

De autoriteiten gaven geen details over de leeftijd van de slachtoffers, maar volgens lokale media vangt het kinderdagverblijf kinderen tussen de zes maanden en twee jaar oud op.

De gouverneur van de deelstaat Santa Catarina heeft drie dagen van rouw afgekondigd

Meest gelezen