Pexels

Woonzorgcentrum in Lebbeke deelt 1.000 kilogram pralines uit maar wil in ruil "zee van bloemen"

Woonzorgcentrum Minneveld in Lebbeke deelt sinds gisteren pralines uit aan iedereen die langs komt en een bloemetje meebrengt. Het doet dit in aanloop naar Moederdag maar ook als dank dat er opnieuw bezoekers toegelaten zijn. Het moeten zelfs geen echte bloemen zijn, het mag een tekening zijn van een bloem of iets anders, als het maar met bloemen te maken heeft. Met alles wat binnenkomt wil het woonzorgcentrum een "zee van bloemen" in de tuin voor Moederdag komende zondag.

Een jaar geleden was het een ander verhaal: Moederdag in tijden van corona. Woonzorgcentra mochten geen bezoek ontvangen, en er kon enkel gezwaaid worden van achter het raam. De speciale dag voor moeders viel nogal in mineur. Maar komende zondag mogen wél weer bezoekers hun moeder in de watten leggen. Als iemand een familielid wil bezoeken, wil woonzorgcentrum Minneveld in Lebbeke op haar beurt die persoon verwennen. In totaal is daar 1 ton, 1.000 kilogram pralines, voor voorzien. Iedereen die langskomt met een of andere vorm van een bloem of bloemen krijgt een doosje pralines.

Lees verder en/of beluister het interview hieronder:

Pexels

"Zee van bloemen"

Met alles wat binnenkomt wordt komende zondag een "zee van bloemen" gecreëerd in de tuin van het woonzorgcentrum. Directeur Ruth De Nil wil met de actie tonen hoe blij ze is dat er opnieuw bezoekers mogen langskomen: "We zijn heel erg enthousiast dat we weer mensen mogen ontvangen. We geven hen als dank pralines, maar in ruil willen we graag dat ze bloemen brengen." En ze zijn niet kieskeurig in het woonzorgcentrum: "Kinderen mogen een tekening maken, er mag een boeketje gegeven worden of zelfs een bloem meenemen die geplukt is van langs de weg, het is allemaal goed. Onze bewoners zijn al superblij als er mensen langskomen."

Alles van bloemen is goed, onze bewoners zijn al lang heel blij als er bezoekers komen
Directeur Ruth De Nil van woonzorgcentrum Minneveld

Het woonzorgcentrum kreeg al verschillende "bloemen" binnen: "Een tekening, tulpen, bosjes bloemen, een speciale creatie rond bloemen, we hebben al verschillende zaken binnengekregen." In ruil krijgen de bezoekers een doosje pralines. In totaal wordt 1 ton Guylian-zeevruchten verdeeld,  een schenking van het bedrijf dat een vestiging heeft in Sint-Niklaas.

Coronaveilig in de tuin

Mensen die een familielid willen bezoeken moeten natuurlijk wel nog buiten blijven: in de grote tuin van het woonzorgcentrum. "Iedereen is welkom aan de voordeur, op ons terras en in de tuin. Buiten kan alles coronaproof verlopen", benadrukt De Nil nog. Bezoekers zijn voor deze specifieke actie al welkom sinds gisteren, nog tot en met zondag op Moederdag.

kasto80

Meest gelezen