Zwembad van provinciedomein Halve Maan in Diest tijdelijk dicht: "We zitten met een lek"

Het openluchtzwembad van het provinciedomein Halve Maan in Diest moet een week sluiten om een lek te kunnen repareren. Het lek zal hersteld worden tussen 6 en 10 mei. De speeltuin en het recreatiegebied blijven wel open. 

"Het zwembad in de Halve Maan is open sinds vorige zaterdag 1 mei, want dan begint het zwemseizoen", vertelt gedeputeerde Ann Schevenels. "En toen hebben we meteen gezien dat er een lek was. We hebben dan een expert laten komen, en die kan donderdag met de herstellingswerken beginnen. Morgen is het zwembad nog open, maar vanaf donderdag gaat het dus dicht tot en met volgende maandag. En dan hopen we dat het zwembad hersteld kan worden, want anders zal het nog langer dicht moeten blijven." 

12 graden

De sluiting is geen goed nieuws voor de zwemmers van de Halve Maan, zeker nu er warm weer voorspeld wordt voor dit weekend. "Ik schrik er altijd van hoeveel mensen er komen opdagen, zelfs al is het minder warm", zegt Ann Schevenels. "Vorige zaterdag bij de opening was het geen mooi weer, maar er zijn toch 30 mensen komen zwemmen. En dat terwijl het water maar 12 graden was."

Meest gelezen