1.500 online aanmeldingen voor inschrijving aan Aalsterse middelbare scholen: "Meestal de eerste keuze"

In Aalst hebben meer dan 1.500 ouders hun kind aangemeld via het nieuwe online systeem voor het middelbaar onderwijs. Daarvan heeft 88 procent de school van hun eerste keuze gekregen. 5 procent van de ouders moet tevreden zijn met hun tweede keuze."Dat komt omdat een aantal scholen in het centrum zeer gegeerd zijn", zegt coördinerend directeur Luc Borms.

Heel wat Aalsterse ouders hebben dit jaar gebruik gemaakt van een online aanmeldingssysteem om hun kinderen in te schrijven in een middelbare school. Voor volgend schooljaar kwamen er meer dan 1.500 aanmeldingen binnen. "94 procent van de aanmelders hebben een school toegewezen gekregen. Dat is voor 88 procent ook de school van hun eerste keuze", vertelt coördinerend directeur Luc Borms.

Scholen in het centrum zijn zeer gegeerd

Coördinerend directeur Luc Borms

Toch hebben niet alle ouders de school van hun eerste keuze gekregen. Daar is een reden voor, zegt coördinerend directeur Luc Borms. "Dat zou bijvoorbeeld kunnen wijzen op het feit dat veel mensen maar 1 keuze hebben ingegeven, ondanks het feit dat gevraagd werd om meerdere keuzes in te geven. Een andere reden is uiteraard dat een aantal scholen in het centrum zeer gegeerd zijn, waardoor veel mensen ook maar 1 keuze voor die school hebben gegeven."

Aanpassen waar nodig

Borms wil het systeem nu eerst evalueren met alle betrokken scholen. "Dan gaan we kijken of we verder gaan doen met dit systeem. Als blijkt dat iedereen positief is, zullen we nog steeds rekening houden met alle elementen uit de evaluatie en desnoods ook aanpassingen doen."

Ouders hebben vanaf vandaag tot eind mei de kans om hun kind in te schrijven in hun toegewezen school. Daarna staan de inschrijvingen terug open voor iedereen.  "Wij hopen om alsnog een aantal scholen te vinden die hun capaciteit wat willen optrekken, zodat ouders die nog geen school toegewezen kregen toch iets vinden", besluit Borms.

kasto80

Meest gelezen