Twee jonge kinderen omgekomen bij brand in Laken, pand onbewoonbaar

Bij een grote brand in Laken, in Brussel, zijn vanmiddag twee jonge kinderen om het leven gekomen. Dat meldt het parket van Brussel. Ze werden samen met vier anderen naar het ziekenhuis overgebracht en overleden daar. De brand brak vanmiddag rond kwart voor een uit. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al door de ramen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Rond kwart voor een vanmiddag kwamen er verschillende oproepen binnen over een uitslaande brand in de Prudent Bolslaan in Laken, aldus het persbericht van de Brusselse brandweer. Een rijhuis met drie verdiepingen stond er in lichterlaaie.

De hulpdiensten gingen massaal ter plekke. Bij aankomst sloegen de vlammen door de ramen van de eerste verdieping, de brand sloeg ook over naar de tweede verdieping. De brandweer stuurde twee autopompen, en twee autoladders. Er werden ook 2 MUG-teams en 5 ziekenhuiswagens ingezet.

Bekijk de beelden en lees verder onder video:

Videospeler inladen...

De hulpdiensten brachten de bewoners via de trappenhal in veiligheid. Zes mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht, vier met rookintoxicatie en twee anderen met brandwonden. Onder hen dus ook twee jonge kinderen, geboren in 2016 en 2018. De twee jonge kinderen overleden later vanmiddag in het ziekenhuis aan hun brandwonden.

Volgens buurtbewoners was de alleenstaande moeder van de kinderen op het moment van de brand haar andere kinderen van school gaan halen en zouden de twee slachtoffers dus alleen thuis geweest zijn.

Het pand is onbewoonbaar verklaard. Er wordt een branddeskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te achterhalen. Op dit moment is de brand geblust, het gebouw is afgezet door de politie.

Burgemeester Philippe Close heeft intussen via Twitter zijn medeleven betuigd.

Bekijk hier het verslag van "Het journaal" met getuigenissen van buren en daaronder de uitleg van de Brusselse brandweer:

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen