Brouwerij Alken-Maes geeft horecapersoneel cursus pinten tappen

Nu de terrassen zaterdag weer opengaan, geeft brouwerij Alken-Maes nog snel een cursus bier tappen. In de Drugstore in Hasselt werd het personeel zo klaargestoomd voor de grote opening: “We zitten al sinds oktober stil dus dit was een goede oefening”, vertelt een van de cursisten aan Radio 2 Limburg.

De brouwerij organiseert deze cursus regelmatig, zowel voor mensen zonder horeca-ervaring als voor mensen die enkel wat opfrissing nodig hebben. Zeker na een sluiting van bijna zeven maanden kan het horecapersoneel de oefening wel gebruiken. “We leren hen dingen zoals het glas correct houden, op het juiste moment stoppen met tappen, mooi afschuimen, het glas afkuisen en ten slotte serveren", zegt Sebastiaan De Meester van Alken-Maes. "Het is eigenlijk een les 'Hoe de perfecte pint tappen'."

Ook de cursisten zelf zijn blij met de opleiding “taptechniek”. Shala heeft door de coronamaatregelen maandenlang niet achter de bar kunnen staan en kijkt uit naar zaterdag.  “Maar er is toch wel wat veranderd: we hebben nieuwe soorten bier en vaten van 500 liter. Ondanks mijn horeca-ervaring is dat allemaal nieuw voor mij”, vertelt Shala. "Gelukkig kunnen we vandaag nog eens oefenen voor we er zaterdag weer voor echt invliegen."

Meest gelezen