De rijsimulator in het nieuwe opleidingscentrum BruSafe

Brussel opent gloednieuw opleidingscentrum voor politie,  brandweer en ambulanciers: BruSafe

In Brussel is vandaag BruSafe geopend, een gloednieuw opleidingscentrum waarin politie, brandweer, gemeenschapswachten en ambulanciers zijn samengevoegd. Het doel is om de werking op logistiek en administratief vlak te vereenvoudigen.

In het nieuwe opleidingscentrum zijn er 35 zalen met leslokalen maar ook met simulatieruimtes: "Er worden hier cursussen gegeven aan kandidaten die brandweerman, ambulancier, politieman of gemeenschapswacht willen worden", zegt Jacques Gorteman, directeur van de politieschool. "In de politieschool bijvoorbeeld hebben we 250 leerlingen die de basisopleiding volgen en een honderdtal mensen die een bijscholing komen volgen."

In het gebouw in Evere zal er volop getraind kunnen worden. De bedoeling is ook om alle opleidingen op elkaar af te stemmen, zodat iedereen dezelfde achtergrond heeft wanneer ze moeten optreden in situaties zoals die van afgelopen weekend op La Boum bijvoorbeeld.

Rijsimulator

In het opleidingscentrum werd er ook een rijsimulator geïnstalleerd: "We hebben vastgesteld dat er in de Brusselse zone enorm veel ongevallen gebeuren met jonge aspiranten die uit de school komen en zo'n twee jaar hun rijbewijs hebben", gaat Gorteman verder. "Ze moeten dan rijden onder code drie en bij een dringende tussenkomst of bij een achtervolging komt daar heel wat stress bij kijken. En daar gebeuren wel eens ongevallen. Wij leren hen de auto in de hand te hebben in elke situatie om zo de veiligheid te verhogen."

Meest gelezen