kabinet Pascal Smet

Brusselse brandweer roept horeca op om bij uitbreiding terrassen rekening te houden met hulpdiensten: "Elke seconde telt"

De brandweer van Brussel hoopt dat de horeca-uitbaters rekening houden met de hulpdiensten, nu ze hun terrassen mogen uitbreiden op de parkeerplaatsen in de straat. "Bij een interventie telt elke seconde, het zou spijtig zijn dat we te laat komen omdat we niet konden doorrijden," zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. 

"We zijn natuurlijk ook verheugd dat de terrassen opnieuw openen, maar we zijn ook bezorgd", zegt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw. "Vooral de uitbreidingsplannen baren ons zorgen. In de hoofdstad mogen horeca-uitbaters hun terras uitbreiden naar de parkeerplaatsen voor hun deur. Wij hopen dat ze daarbij rekening houden met de hulpdiensten. Deze uitbreiding mag de weg niet versmallen waardoor de hulpdiensten niet meer door kunnen rijden." Daarnaast vraagt de brandweer ook  om de deksel van de hydranten en van de gas- en elektriciteitsinstallaties niet te verhinderen. 

Bij een hartstilstand telt elke seconde, je wil niet te laat komen door wegversperring

Walter Derieuw, Brandweer Brussel

"Bij een interventie telt elke seconde", zegt Derieuw. "Denk maar aan iemand met een hartstilstand of aan een brand. Een brand kan in enkele minuten tijd serieus uitbreiden en leiden tot ergere schade of een slachtoffer. Het is dus ontzettend belangrijk dat we niet worden gehinderd en kunnen doorrijden."

Meest gelezen