Videospeler inladen...

CD&V-voorzitter Coens over vroeg vaccin burgemeester Sint-Truiden: "Liever geen beeld van misbruik positie kapitein"

CD&V-voorzitter Joachim Coens vindt het niet kunnen dat een burgemeester zijn of haar positie misbruikt om bepaalde voordelen te bekomen. Dat is een duidelijke boodschap aan burgemeester Veerle Heeren (CD&V) van Sint-Truiden, die vandaag heeft toegegeven dat ze in maart al een coronavaccin heeft gekregen, terwijl op dat moment eigenlijk de 85-plussers werden gevaccineerd.

Na dagen van onduidelijkheid heeft Veerle Heeren vandaag toegegeven dat ze inderdaad al in maart is gevaccineerd. "Ik heb haar dat gevraagd", zegt CD&V-voorzitter Joachim Coens in "Terzake". "Heel veel burgemeesters doen nu heel veel inspanningen en staan nu als een kapitein op het schip. Er mag geen beeld ontstaan dat een kapitein zijn positie misbruikt om bepaalde voordelen te bekomen."

Coens vindt het goed dat Heeren duidelijkheid heeft gegeven en zich ook heeft verontschuldigd. "In het heetst van de strijd maken wellicht nog mensen fouten. Dan moet je gewoon bekennen dat dit een inschattingsfout was en dat dit niet oké was."

Over de positie van Veerle Heeren spreekt Coens zich niet uit. Hij verwijst naar de gemeenteraad van Sint-Truiden, waar ze ook vragen zal krijgen. "Ik denk dat ze de uitleg moet geven daar ter plaatse", zegt hij.

"Het beeld van de politiek is heel belangrijk voor mij", aldus Coens. "Het vertrouwen in de politiek wordt geschaad als mensen het idee hebben dat politici hun positie gebruiken voor bepaalde situaties."

Bekijk hieronder de uitspraken van Joachim Coens in "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen