Videospeler inladen...

BEKIJK - Horeca-uitbaters Kevin en Erik over hun eerste openingsdag: "Kippenvel gehad en een traantje weggepinkt"

Gisteren zijn de horecaterrassen na zes maanden achter slot en grendel weer opengegaan. Hoe hebben de horeca-uitbaters hun eerste heropeningsdag beleefd? VRT NWS volgde twee Leuvense horecabazen vanaf de persconferentie tot de heropening dit weekend. Bekijk het hier.

Bekijk hier hoe de Leuvense horeca-uitbaters Erik De Rop en Kevin Vanderauwera hun openingsdag op 8 mei hebben ervaren. Ontdek in de volgende video's hoe hun voorbereidingen van de voorbije weken zijn verlopen: 

Videospeler inladen...

Dinsdag 4 mei: "Laat het volk maar komen!"

De eindmeet is in zicht. Kevin doet vandaag samen met zijn vader inkopen voor het openingsweekend. Erik en zijn team stomen ondertussen het terras klaar, maar dat is niet evident in het stormachtige weer. 

Videospeler inladen...

Zondag 2 mei: "Papa is mijn steun en toeverlaat"

Ook Kevin schiet volop in actie. Zijn brasserie "L'Etoile d'Or" is na zes maanden sluiting toe aan een grondige kuisbeurt. Gelukkig kan hij daarvoor rekenen op zijn familie en vrienden.

Videospeler inladen...

Dinsdag 27 april: "Je voelt nu opeens weer die positieve vibe"

Nu de heropening voorzichtig is aangekondigd en ook de modaliteiten bekend zijn, begint Erik met de eerste voorbereidingen. In zijn café "Bardot" op de Oude Markt wordt vandaag een gigantische biertank gevuld.

Videospeler inladen...

Woensdag 14 april: Overlegcomité kondigt heropening terrassen aan

Vol spanning volgen de twee horeca-uitbaters de persconferentie van het Overlegcomité.  Erik De Rop is eigenaar van twee cafés aan "de langste toog in Europa" en is voorzitter van de vzw Oude Markt. Kevin Vanderauwera baat een brasserie uit aan het station en is voorzitter van Ho.Re.Ca Leuven. Mag de horeca heropstarten? Wanneer? En zeker ook: hoe?

Videospeler inladen...

Meest gelezen