Diest past verkeerssituatie Grote Markt aan zodat horeca terrassen kan uitbreiden

De Stad Diest geeft de uitbaters van horecazaken de toelating om hun terras uit te breiden. Zo hebben ze meer ruimte om klanten te ontvangen op voldoende afstand van mekaar. Om alles veilig te laten verlopen, wordt de verkeerssituatie op de Grote Markt aangepast. 

"Ja, zaterdag is het zo ver, we hebben er allemaal naar uit gekeken dat de terrassen weer opengaan", zegt schepen van Lokale Economie Maurits Vande Reyde. "De horecabaters van Diest mogen hun terras uitbreiden, ook in de deelgemeenten. Maar alles moet veilig verlopen en daarom wordt hier en daar de verkeerssituatie aangepast."

Bloembakken

"Op de Grote Markt van Diest komt er een nieuwe wandelzone aan de zijkant, daar zijn bloembakken gezet om voetgangers af te schermen van het autoverkeer. En aan de kant waar er parkeerplaatsen zijn, mogen horeca-uitbaters hun terras uitbreiden", legt Vande Reyde uit. "Het is een hele puzzel, maar het resultaat zal zijn dat wandelaars, rolstoelgebruikers en auto's zich veilig door het centrum kunnen verplaatsen. En op die manier zal iedereen ook op veilige afstand van mekaar op een terras kunnen zitten."

De schepen van Diest doet ook nog een oproep aan iedereen die zaterdag een terrasje wil doen: "Blijf alsjeblieft de coronaregels respecteren, want alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de horeca openblijft."

Meest gelezen