Nieuwe keuken van 2,2 miljoen euro voor koksschool PISO Tienen

De koksopleiding van PISO Tienen is dringend toe aan nieuwe keukens. Ze werken al dertig jaar met hetzelfde materiaal. PISO is een school van de provincie, Vlaams-Brabant investeert dan ook stevig in de nieuwe keukens. Er komen vier soorten keukens voor ruim twee miljoen euro. Zo zullen de keukens ook voldoen aan de nieuwe verplichte normen om restaurant te houden.

Wie een koksopleiding volgt in de provinciale school PISO in Tienen, zal volgend schooljaar in de potten en pannen kunnen roeren van een gloednieuwe keuken met een stevig prijskaartje. De koksschool krijgt van zijn inrichtende macht, de provincie Vlaams-Brabant een nieuwe keuken van 2.200.000 euro. Toch een serieus bedrag, maar de huidige keuken is al meer dan 30 jaar oud en voldoet helemaal niet meer aan de huidige normen. 

Als we aan de nieuwe normen willen voldoen hebben de nieuwe keukens echt nodig, zo kunnen we ook onze restaurant op woensdag en vrijdag openhouden voor iedereen.

Liesbeth Ketelslegers

Liesbeth Ketelslegers, van Restaurant-Keuken van PISO Tienen: "We gaan een patisseriekeuken maken, daarnaast ook een koude en warme keuken en keuken à la carte. Het is echt nodig om alles te vernieuwen. Het moet ook om aan de nieuwe normen te voldoen en ons restaurant voor externen op woensdag en vrijdag te behouden."  

De provincie investeert in kwaliteitsonderwijs

“Een volledige renovatie is nodig om een antwoord te kunnen bieden aan de pedagogische uitdagingen waar de school voor staat. PISO wil zich sterk profileren in het domein horeca en voeding en heeft dus een gedegen keuken nodig”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde van onderwijs.

Meest gelezen