Mon en José uit Sint-Katelijne-Waver worden op 65e huwelijksverjaardag met paard en koets naar vaccinatiecentrum gebracht: "Prachtig cadeau"

Op 5 mei 1956 stapten Mon Verbinnen (86) en José Bellens (85) uit Sint-Katelijne-Waver in het huwelijksbootje. Hun 65e huwelijksverjaardag wordt vandaag bijzonder: "We krijgen straks allebei onze tweede coronaprik. Een prachtig cadeau", vertellen ze op Radio 2 Antwerpen. Als kers op de taart verrastte de familie hen met een paardenkoets om hen naar het vaccinatiecentrum te brengen.

Het is een bijzondere dag voor Edmond 'Mon' Verbinnen en José Bellens uit Sint-Katelijne-Waver. 65 jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje. "Precies vandaag zijn we uitgenodigd voor onze tweede pikuur", vertelt José in Start Je Dag. "We zeiden nog tegen elkaar: hebben ze dat er nu om gedaan", vult Mon aan. "Het is echt een prachtig cadeau. We hebben echt een verloren jaar beleefd. Kinderen en kleinkinderen hebben we amper gezien. We kijken dus enorm uit naar de vaccinatie", zegt het echtpaar.

Het geheim van 65 jaar samen? Elkaar gewoon graag zien

Mon Verbinnen

De familie bezorgde het paar nog een extra verrassing: een koets met paarden om hen naar het vaccinatiecentrum te brengen. "Ik schrok", zegt José. "Er kwamen opeens paarden aan, dat hadden we echt niet verwacht!" Ook Mon is erg enthousiast. "Dat hebben de kinderen en kleinkinderen goed gedaan. Een dag om niet te vergeten!"

Flesje kraken

Het geheim van een briljanten huwelijk? "Elkaar gewoon graag zien. Meer is daar niet aan", zegt Mon. "Ik herinner me ons trouwfeest van 5 mei 1956 trouwens nog goed", gaat José verder. "Dat was gewoon thuis. Toen kwam er een kok aan huis om voor de genodigden eten klaar te maken. van een feestzaal was geen sprake", zegt ze. "Bij alle andere huwelijksverjaardagen nodigden we de hele familie uit. Helaas kan dat dit jaar niet. Op 8 mei wordt Mon 87. Dan kraken we samen een flesje en hopelijk kunnen we snel opnieuw vieren met onze dochter, de 3 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen", besluiten de jubilarissen op Radio 2 Antwerpen. 

Meest gelezen