Leah Thys.

Actrice Leah Thys (75) herstelt in ziekenhuis van corona, "Thuis"-producer: "Coronaregels strikt opgevolgd"

Actrice Leah Thys (75) ligt in het ziekenhuis met het coronavirus. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws is ons bevestigd. Maandag raakte bekend dat haar echtgenoot, schrijver Jos De Man (88), overleed aan de gevolgen van het virus. De ziekte treft Thys midden in de opnames van de seizoensfinale van de Eén-serie "Thuis". 

Leah Thys speelt al jaar en dag met veel verve de rol van "madame Marianne Bastiaens", moeder van Ann en Tom De Decker, in de populaire serie "Thuis".

Haar afwezigheid heeft uiteraard een impact op de opnames. Momenteel lopen de opnames voor de seizoensfinale, waarvan al een eerste deel werd opgenomen. "We moeten bekijken of we het scenario moeten aanpassen", legt "Thuis"-producer Hans Roggen uit. "Iedereen van "Thuis", voor en achter de schermen, leeft intussen erg met Leah mee."

Waar Thys precies de besmetting - in de privésfeer of op het werk - opliep, blijft koffiedik kijken. Roggen benadrukt dat alle coronamaatregelen strikt worden nageleefd op de set. 

"Onze preventiemaatregelen, die we elke dag toepassen, hebben een cluster op het werk kunnen voorkomen. Bij "Thuis" zijn we al een jaar met een zeer strikte werkwijze aan de slag en ik merk dat die goed opgevolgd wordt. Sinds ze beschikbaar zijn, horen daar ook sneltesten bij. Die werkwijze blijven we toepassen", reageert hij. 

Leah Thys in haar rol van Marianne.
© VRT - 2019

Meest gelezen