Leuven

Leuven plaatst babbelbox om jongeren over mentaal welzijn te doen praten

De stad Leuven is bezorgd om het mentaal welzijn van jongeren en plaatst twee babbelboxen in scholen. Jongeren kunnen zo op een laagdrempelige manier praten over hun mentaal welzijn en dat is nodig, want door corona hebben ze nauwelijks contact met hun leeftijdsgenoten. De jongeren krijgen onder meer via de jeugddienst professioneel antwoord op al hun vragen.

Elke week tot eind mei, reizen er twee babbelboxen van speelplaats naar speelplaats: één in de lagere scholen en één in de secundaire scholen. In totaal zijn er vijf secundaire en zeven lagere scholen waar een babbelbox geplaatst zal worden.  De stad wil zo jongeren motiveren om écht met elkaar te praten, conform de geldende coronamaatregelen. 

“De Babbelboxen zijn een plek waar de kinderen en jongeren even tot rust kunnen komen", zegt schepen van jeugd Dirk Vansina. "Ze zitten in de box op anderhalve meter afstand van elkaar en stellen elkaar vragen die kleurrijk geïllustreerd staan op de binnenwanden van de box. Ze leggen aan elkaar uit hoe ze zich voelen en kunnen in eerste plaats proberen om elkaar te helpen. De vragen waar ze geen antwoord op weten, of waar ze elkaar niet bij kunnen helpen, mogen ze in een brievenbus in de box achterlaten.”

(lees verder onder de foto)

Leuven

Vragen die te moeilijk zijn voor de jongeren en kinderen, worden professioneel beantwoord door de jeugddienst en welzijnspartners. De jeugddienst werkt samen met het JAC om de moeilijke vragen uit het secundair onderwijs te beantwoorden en heeft een lespakket uitgewerkt voor de leerkrachten in het lager onderwijs om de kinderen te helpen. De bedoeling is dat elke jongere en elk kind een antwoord krijgt op zijn of haar vraag over mentaal welzijn.

Meest gelezen