Radio 2

Loods met oldtimers uitgebrand in Lichtervelde

In Lichtervelde is gisteren brand ontstaan in een loods tijdens een kort maar hevig onweer. Vermoedelijk is de bliksem ingeslagen.  In de loods stonden 15 oldtimers gestald. Sommige waren zo'n 100 jaar oud. 

Rond zes uur 's avonds brak gisteren een hevig onweer uit boven Lichtervelde met hagel, regen en enkele blikseminslagen. Na de blikseminslag bleek zo goed als onmiddellijk brand te zijn uitgebroken in de loods van een vroeger landbouwbedrijf. Daar stond een 15-tal oldtimers in, hele oude, van wel 100 jaar oud, tot exemplaren uit de jaren 70.

Asbest in het dak

De brandweer van de zone Midwest kwam massaal ter plaatse, maar kon de loods en de auto's niet meer redden. "Toen we toekwamen en merkten dat er geen varkens maar auto's in de loods stonden, hebben we meteen versterking gevraagd", zegt kapitein Francis Theetaert van de brandweerzone Midwest. "Toen bleek er ook nog asbest in het dak te zitten. We hebben alle mensen in de buurt verwittigd dat ze hun ramen dicht moesten houden. Gelukkig is dat asbest niet ver geraakt. Het regende en door de regen zijn die stukjes asbest meteen neergevallen."

Meest gelezen