Jan De Meuleneir - Photo News

Miguel Wiels stopt als componist bij K3: “Na 23 jaar, 248 liedjes en 22 albums tijd om iets anders te doen"

Na 23 jaar stopt songwriter Miguel Wiels bij K3. Dat laat hij weten op zijn Instagram. "Na 248 liedjes en 22 albums neem ik enorm dankbaar en vol trots afscheid van een fantastische periode in mijn leven", zegt Wiels.

Componist Miguel Wiels zegende Vlaanderen met liedjes als "Oya Lélé", "Kuma hé" en "Oma's aan de top", maar neemt nu afscheid van K3. “23 jaar, 248 liedjes, 22 albums. Het werd tijd om iets anders te doen", zegt Wiels op MNM. 

Beluister hieronder het gesprek met Miguel Wiels op MNM (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

"Ik had het gevoel dat ik alles al een beetje had geschreven. Je kunt in je leven maar een maximaal aantal kreten verzinnen en ik denk dat ik nu aan mijn maximum zit."

(Lees verder onder de Instagrampost.)

"Studio 100 zal moeten uitzoeken wie mij zal opvolgen", zegt Wiels. "We hebben er goed over gepraat. Ik ben iedereen heel dankbaar. En nu kan ik me in de toekomst met andere dingen bezighouden. Het is niet omdat ik niet meer schrijf voor K3, dat ik stop met schrijven. Ik heb nog veel fantastische projecten."

Bekijk hieronder ons gesprek met Miguel Wiels over zijn beste en slechtste creaties, en over die andere K3: "Wir 3": 

Videospeler inladen...

Ik krijg nog steeds kippenvel wanneer ik "Heyah Mama" hoor

Miguel Wiels

248 liedjes schreef Wiels dus voor K3. "Maar ik ben het trotst op "Heyah Mama". Dat is een beetje cliché omdat dat de allereerste K3-hit was. Ik krijg nog steeds kippenvel wanneer ik dat lied hoor. Daarmee is het allemaal begonnen. Ik kan me die zomer nog zo herinneren, toen het ontplofte in Vlaanderen. Dat was allemaal dankzij dat ene liedje dat ik in een achterkamertje in het dorpje Beervelde heb geschreven."

In een Facebookpost bedankt Studio 100-baas Gert Verhulst Wiels voor de onvergetelijke jaren en wenst hij hem succes. Verhulst, en medecomponisten Alain Vande Putte en Peter Gillis blijven samen werken aan nieuwe K3-muziek.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal" (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Meest gelezen