ullstein bild - RDB

Nick Kamen, zanger van "I promised myself", op 59-jarige leeftijd overleden

Zanger en model Nick Kamen - oftewel Ivor Neville Kamen - is op 59-jarige leeftijd overleden. De Brit werd bekend in de jaren 80 door zijn verschijning in een beroemde reclame voor kledingmerk Levi's. Hij scoorde in de jaren 80 en 90 ook enkele hitjes, zoals "I promised myself" en "Each time you break my heart". Hij verloor de strijd tegen beenmergkanker.

De reclame voor het Levi's model "501" bleef bij velen lang nazinderen. Dat kwam niet alleen door de populariteit van het merk of Marvin Gaye's catchy nummer "I heard it through the grapevine", maar ook door de opvallende verschijning van model Nick Kamen, die zijn jeansbroek niet de hele reclamespot lang aanhoudt.

Nick Kamen in witte boxershort in de beroemde reclame van Levi's uit de jaren 80, de tekst loopt daaronder verder: 

Naast zijn modellenwerk bouwde Kamen een zangcarrière uit. Zijn nummers haalden enkele keren de hitlijsten. Hij werkte zelfs samen met The Queen of Pop, Madonna, met wie hij de single "Each time you break my heart" (1986) maakte. Je hoort Madonna trouwens ook meezingen op de achtergrond. 

Vijf jaar later wist Kamen opnieuw te scoren met zijn nummer "I promised myself", de tekst loopt daaronder verder: 

Frontman van Britse band Culture Club, Boy George, laat op Instagram met een foto uit de oude doos weten dat hij aan zijn vriend Nick Kamen denkt: "Rust zacht, Nick Kamen, de mooiste en liefste man!" 

Boy George postte een foto met Kamen op Instagram, de tekst loopt daaronder verder: 

Ook zangeres Madonna, die hem lanceerde, deelde haar medeleven op Instagram. "Je was altijd zo een zachtaardige, lieve persoon en je hebt te veel geleden", klinkt het. Ze verwijst daarmee naar zijn strijd tegen beenmergkanker. 

Meest gelezen