Politie Zennevallei neemt 3.500 pakken sigaretten in beslag na achtervolging

In Halle heeft de politie 3.500 pakjes sigaretten in beslag genomen na een achtervolging. Dat gebeurde half april al, maar het is nu pas bekend gemaakt.

Op 19 april raasde een auto met buitenlandse nummerplaat voorbij een politiepatrouille in Ruisbroek. De politie zette meteen de achtervolging in, daarbij werden snelheden gehaald van wel 160 kilometer per uur. Uiteindelijk kon de politie de auto tot stilstand brengen op de pechstrook ter hoogte van Halle. 

3.500 pakjes sigaretten

De bestuurder van de wagen had geen geldige verblijfsvergunning. Hij was ook al eerder veroordeeld en was voorlopig vrij. In zijn auto vonden de agenten 10.000 euro cash geld en zeven grote kartonnen dozen met elk 500 pakjes sigaretten. In totaal dus 3.500 sigarettenpakjes die allemaal in beslag genomen werden door de douane. De bestuurder werd meegenomen door de politie.

Scorpio

De politiezone Zennevallei (Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw) zet al enige tijd extra mensen in om kleine en grote criminaliteit aan te pakken. Het korps werd uitgebreid met 10 politie-inspecteurs, zij vormen het Scorpio-team. Scorpio staat voor: Strijden tegen Criminaliteit en Overlast door te Reageren, Patrouilleren, Informatie te vergaren en Opvolging te verzekeren. En het is dat team dat de auto met buitenlandse nummerplaat kon onderscheppen. 

Meest gelezen