Google Street View

Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder blijft online lesgeven, omwille van hoge coronacijfers

Het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder heeft beslist om de rest van het schooljaar deeltijds online les te blijven geven, in de tweede en derde graad. De directie vindt het niet verstandig om te versoepelen omdat Heusden-Zolder nog altijd kampt met hoge coronacijfers. Ook in de school zelf waren er de voorbije weken 20 besmettingen. 

Vanaf maandag mogen middelbare scholen weer voltijds contactonderwijs organiseren in de tweede en derde graad van het middelbaar, dat werd eind april beslist door het overlegcomité. Maar in het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder worden die versoepelingen niet doorgevoerd. Reden is het hoge aantal besmettingen in Heusden-Zolder. Bovendien zijn na de paasvakantie ook 19 leerlingen en 1 leerkracht op de school positief getest, en worden heel wat anderen als risicocontacten beschouwd. 

De directie besliste meteen ook om dat deeltijds online lesgeven aan te houden tot het einde van het schooljaar, om de aanloop naar de examens rustig te laten verlopen. De leerlingen van de eerste graad mogen wel voltijds naar school komen.

Meest gelezen