Radio 2

Toch binnenkijken in kunstateliers in Bilzen, dankzij metershoge stellingen

Omdat er door de coronacrisis geen bezoek toegelaten is in de academie van Bilzen, zijn er voor de ramen van de verschillende ateliers in de Hospitaalstraat stellingen gebouwd. Zo kunnen nieuwsgierigen toch binnen gluren. 

“Veel mensen willen de kunstacademie graag bezoeken, maar door de opgelegde coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk”, vertelt directeur Annick Schoemans. “Daarom zijn we creatief aan de slag gegaan. We zijn op het idee gekomen om de mensen van buiten naar binnen te laten kijken. We hebben verschillende stellingen voor de ateliers staan, voor tekenkunst, schilderkunst, en aan de achterzijde aan het atelier van grafiekkunst en het projectatelier.”  

Wie hoogtevrees heeft, kan op het gelijkvloers binnenkijken in het keramiekatelier

Annick Schoemans, directeur academie Bilzen

De stellingen blijven staan tot en met zondag 16 mei. “De dynamiek is uiteraard het leukst op momenten dat er lessen doorgaan”, vertelt leerkracht Francis Berden. "Dan is er een constante progressie, daardoor zijn er ook telkens nieuwe dingen te zien.” 

De lesmomenten zijn telkens van 14 tot 17 uur en van 18.30 tot 22 uur en in het weekend elke voormiddag van 9.00 tot 12.30 uur.

Meest gelezen