Radio 2

Er komt een turnzaal in kerk Dranouter: "We gaan hier geen balsporten doen"

Binnenkort zullen de schoolkinderen turnen in de kerk van Dranouter in Heuvelland. De gemeentelijke basisschool De Zafant heeft al een tijd plaats te kort voor de turnlessen. En daarom verhuist de turnles naar een zijbeuk van de kerk. 

Steeds meer gemeenten en steden geven hun kerken een andere bestemming. Ook Heuvelland gaat dit nu doen. Er zijn 8 kerken, maar slechts in 3 ervan worden nog vieringen gehouden. In deelgemeente Dranouter zijn er geen misvieringen meer en daarom komt er in de zijbeuk van de kerk een turnzaal voor de gemeentelijke basisschool De Zafant. Tijdens Dranouter Festival wordt de kerk ook al jaren gebruikt voor concerten.

De gemeentelijke basisschool heeft al een tijd plaats te kort voor de turnlessen. En die zullen daarom verhuizen naar een zijbeuk van de kerk. Directeur Ulrike Knockaert: "De zijbeuk zal afgeschermd worden. We gebruiken niet de volledige kerk, want dat is te groot. We zullen hier geen actieve balsporten houden. Maar het zal dienen voor het toestelturnen en het kleuterturnen." 

(Lees verder onder de foto)

Kerk in Dranouter wordt ook gebruikt voor concerten tijdens Festival
Foto Kurt

Ramen worden beveiligd

Stoelen, schilderijen en standbeelden verhuizen straks uit de zijbeuk naar de andere kant van de kerk. De zijbeuk krijgt een nieuwe vloer, de ramen worden beveiligd en er komen gordijnen om de toekomstige turnzaal af te schermen van de rest van de kerk. “Door de gordijnen open te schuiven, kan de volledige kerk nog altijd gebruikt worden voor andere zaken. De nieuwe sportvloer zal ook bestand zijn tegen het plaatsen van stoelen”, zegt burgemeester Wieland De Meyer (Gemeentebelangen). “We trekken een budget uit van ongeveer 50.000 euro, wat heel weinig is voor zo’n sportruimte.”

De ruimte kan ook gebruikt worden door de sportdienst en is normaal klaar tegen 1 september. 

Meest gelezen