Unieke nacht voor vaders en hun kinderen in Begijnhof Diest

In de maand juni kunnen vaders met hun kinderen overnachten in een doorzichtige tent in het Begijnhof in Diest. Door corona zijn de plaatsen beperkt en enkel met eigen bubbel. Vaders en kinderen beleven eerst een actieve dag en eindigen met kampvuur en samen slapen onder de sterren.

Sterrenkijkers, zo heet de activiteit van het collectief Vaderklap en de stad Diest. Vaders kunnen een nachtje met hun kinderen doorbrengen in een doorzichtige tent.  Maar eerst is er plaats voor een actief vader-kindmoment. Met onder andere een sagen- en legendentocht, een kampvuur, een dauwtrip, een kajaktocht, een voorleeshoek en XL spelen is er voor elk wat wils.

Vaderklap is uniek in Vlaanderen, voor mama's en kinderen bestaan honderden blogs en influencers. Hier maken we plaats voor tips, advies en ervaringen voor en door vaders.

Pieter Decelercq, collectief Vaderklap.

Met "De Sterrenkijkers" in de binnentuin van het Begijnhof zorgen de stad Diest en vaderklap voor een primeur in Vlaanderen. De acht speciale bubbeltenten van "De Sterrenkijkers" zijn volledig doorzichtig, en stijlvol ingericht. Ideaal om vanuit je bed naar de sterren te kijken en samen weg te dromen.

“We willen vaders en hun kinderen echt een herinnering schenken. Iets waar ze naar uit- en op terugkijken. Een unieke ervaring,” zegt Vaderklap founding vader Pieter Declercq. "Zo'n vijf jaar geleden ontdekt ik dat er alle mogelijke blogs en vlogs bestaan voor jonge mama's maar niets voor vaders. Daarom ben ik een blog begonnen, eerst met twee papa's, nu zijn we met vijf en is zelfs een boek en werken we samen met kind & gezin. En dit vinden we een heerlijk initiatief, nu is het nog hopen op heldere nachten om naar de sterren te kijken."

We hebben al de vraag gekregen wanneer er een moeder kinder nacht komt, maar de meeste mama's zijn blij met wat tijd voorzichzelf.

Peter Declercq

Meest gelezen