Wetterse politie gaat extra controleren op illegale tuning-events: "Auto's uit heel België komen hier samen"

De politie in Wetteren gaat illegale tuning-events aanpakken door extra te patrouilleren aan een grote parking aan de E40. Daar kwamen afgelopen weekend nog tientallen autotuners samen, uit alle hoeken van het land. "Ze volgen ook de coronaregels niet op", zegt korpschef Sertan Içten.

In Wetteren gaat de politie extra patrouilles inzetten om illegale tuning-events te onderscheppen. Dat zijn bijeenkomsten van liefhebbers van gepimpte wagens. De voorbije weken kwamen er veel klachten binnen van overlast van buurtbewoners aan het Frunpark, een grote parking vlakbij de E40. Afgelopen weekend kwamen daar nog meer dan 50 liefhebbers van gepimpte wagens samen. 

Onveilig gedrag in verkeer

De politie hekelt vooral hun onveilig gedrag in het verkeer. “Dan hebben we het over "driften" op parkeerplaatsen, maar ook over straatraces die worden gehouden. Daarnaast zien we dat de COVID-maatregelen niet altijd even nauw worden opgevolgd. Zo zien we vaak samenscholingen”, zegt korpschef Sertan Içten.

De korpschef wijst er op dat maar enkele bestuurders afkomstig zijn uit Wetteren zelf. "We ondervinden dat de auto’s die deze parking opzoeken uit alle hoeken en provincies van België komen.” Na een politie-controle van afgelopen weekend kregen enkele tientallen alvast een boete. "En we zullen onze ontradingscampagne zeker verderzetten."

kasto80

Meest gelezen