Supportersvereniging ACT as ONE wil Antwerp-supporters die de club financieel steunden, terugbetalen: "Veel supporters getroffen door coronacrisis"

ACT as ONE, de supportersgroep rond Antwerp FC, wil supporters die jaren geleden 125 euro betaalden om de club over te kopen, nu de kans geven om dat geld terug te vragen. Ze deden dat destijds, omdat de club in financiële moeilijkheden zat. Nu is die situatie weer stabiel, maar hebben veel supporters het moeilijk door de coronacrisis, klinkt het: "Velen onder ons, de Antwerp-community op zijn breedst genomen, lijden financieel verlies of hebben weinig overschot."  

In 2014 werd ACT as ONE opgericht door supporters van voetbalclub Antwerp FC. Ze deden dat om iedereen de mogelijkheid te bieden mede-eigenaar te worden van de club en dus inspraak te hebben. De club had toen ook financiële problemen. Geïnteresseerden betaalden daarvoor 125 euro. 

We hopen dat dit ertoe kan bijdragen dat supporters hun abonnement toch verlengen

Sven Molenaar, voorzitter ACT as ONE

Intussen doet Antwerp het weer beter en kunnen heel wat supporters elke cent gebruiken, omdat ze getroffen werden door de coronacrisis. Bovendien hebben ze het afgelopen seizoen amper matchen live kunnen meemaken, terwijl hun abonnement toch al snel meer dan 300 euro kostte. 

"We vangen nu signalen op van supporters die eraan twijfelen om hun abonnement te verlengen", zegt Sven Molenaar, de voorzitter van ACT as ONE." Daarom wil de vereniging nu die 125 euro terugbetalen aan wie dat wil. "We hopen dat dit ertoe kan bijdragen dat supporters hun abonnement toch verlengen."

Supporters kunnen hun geld terugvragen tot einde mei via de website van ACT as ONE.

Meest gelezen