Radio 2

Avondklok in Brussel begint vrijdag om 22 uur, maar vervalt om middernacht: "Belgenmop, maar geen goede"

De avondklok in Brussel geldt deze vrijdag van 22 uur tot 24 uur. Daarna vervalt de avondklok in België, waardoor Brusselaars, na die twee uren binnen, na middernacht weer naar buiten mogen. Onbegrijpelijk, volgens Brussels parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA). "Mijn tolerantiegrens voor dergelijke absurditeiten heeft ondertussen zijn dieptepunt bereikt."

De avondklok gaat de nacht van vrijdag op zaterdag op de schop. In tegenstelling tot Vlaanderen en Wallonië, waar mensen momenteel binnen moeten blijven vanaf middernacht, geldt de avondklok in Brussel vanaf 22 uur.

Dat wil dus zeggen dat Brusselaars deze vrijdag, wanneer de avondklok nog van kracht is, om 22 uur thuis moeten zijn, maar vanaf 24 uur weer naar buiten kunnen nadat de avondklok opgeheven is.

“Dit is een Belgenmop, en niet eens zo’n goede", zegt Brussels parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA) in "De ochtend". "Mijn tolerantiegrens voor dergelijke absurditeiten heeft ondertussen zijn dieptepunt bereikt. Leg mij eens uit wat dit bijbrengt."

Dit is wat je moet doen om een volledige bevolking te laten twijfelen aan het hele maatregelenpakket

Gilles Verstraeten, Brussels parlementslid (N-VA)

"Er zit een zekere bestuurlijke logica, maar alleszins geen menselijke logica in", zegt Verstraeten. "Tot 22 uur is er niks aan de hand. Dan moeten we twee uur binnenblijven, en dan om middernacht is er weer niks aan de hand. Dit is echt wat je moet doen om een volledige bevolking te laten twijfelen aan het hele maatregelenpakket."

"Daar komt dan ook nog eens bovenop dat die avondklok niet goed gehandhaafd is", voegt Verstraeten toe. "Er waren na 22 uur nog altijd veel mensen op straat. Ik heb ook heel veel verhalen gehoord van mensen die na de avondklok nog op straat waren, de politie tegenkwamen en geen boete kregen."

Meest gelezen