Deliveroo verovert Limburg: maaltijdbezorgers fietsen nu ook in Genk en Sint-Truiden

Voortaan zullen er in Genk en Sint-Truiden maaltijdbezorgers van Deliveroo rondrijden. De fietsende koeriers waren al actief in Hasselt en breiden nu dus verder uit in Limburg. In de lijst met zaken waar je kan bestellen, staan heel wat bekende ketens en lokale restaurants.

Naast 19 andere Belgische steden, zullen vanaf nu ook de inwoners van Genk en Sint-Truiden gebruik kunnen maken van de maaltijdbezorgers. “Nadat Deliveroo al enkele jaren in Hasselt actief was, kwamen meer en meer vragen uit andere Limburgse steden, zowel van klanten als van horeca-uitbaters zelf”, zegt Rodolphe Van Nuffel van Deliveroo. Op de lijst van 20 restaurants die meewerken zijn zowel bekende ketens als lokale zaken te vinden. 

Door de komst naar Genk en Sint-Truiden zijn al 30 nieuwe banen gecreëerd en er kunnen altijd nog koeriers bij

Voorlopig zijn er nog geen nieuwe uitbreidingsplannen voor Limburg, maar die kunnen nog komen. "We gaan eerst het succes in Genk en Sint-Truiden afwachten", klinkt het bij Deliveroo. Wel is het zeker dat de bezorgingsdienst door de coronacrisis een boost heeft gekregen. Meer en meer mensen vonden door de sluiting van de horeca de weg naar afhaalmenu's. 

Maar ook horecazaken zelf konden van het succes profiteren. "Tijdens de coronacrisis heeft Deliveroo toch een extra inkomen voor veel restaurants kunnen bieden", zegt Rodolphe Van Nuffel. "Door de komst naar Genk en Sint-Truiden worden bovendien extra banen gecreërd. Er zijn 30 nieuwe koeriers aangenomen en daar mogen er zeker nog bij."

Meest gelezen