Chris Stessens

Dj's Dimitri Vegas en Like Mike worden WWF-ambassadeurs: "We pakken niet voor elke show een privéjet"

Dj’s Dimitri Vegas en Like Mike worden ambassadeurs van natuurorganisatie WWF. De twee broers willen hun fans bewuster laten omgaan met natuurbehoud. Als dj's reizen ze in normale tijden heel de wereld rond. Daar gaan ze hoe dan ook nog beter op letten. "We pakken niet voor elke show een privéjet", zegt Dimitri Vegas aan VRT NWS. "We gaan daar al bewust mee om en gaan dat in de toekomst nog meer doen."

Dimitri Vegas zal zich concentreren op de oceaan en wordt "Global Ocean Ambassador" en zijn broer Like Mike wordt ambassadeur van de bossen. Dat heeft volgens Dimitri Vegas vooral met hun verschillende interesses te maken. "Ik zit graag aan de zee, op de zee. Ik ben echt een waterrat", vertelt hij. "Mijn broer gaat graag op campingtrips door de bossen. We hebben ervoor gekozen om ons in onze voorliefde te specialiseren."

De keuze voor WWF was een logische keuze. "Mike en ik proberen ons steentje bij te dragen waar we kunnen", legt Dimitri Vegas uit. "Het komt samen op een moment dat we allebei kinderen gaan krijgen. We gaan proberen ervoor te zorgen dat onze kinderen een mooie wereld gaan hebben waarin ze kunnen opgroeien."

Alle kleine beetjes maken wel degelijk het verschil

Momenteel wordt bekeken welke concrete acties ze gaan opzetten. Het is sowieso de bedoeling om hun fans te betrekken. "We zijn verschillende plannen aan het maken om onze fanbase te activeren", legt de dj uit. "Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid opneemt. Alle kleine beetjes maken wel degelijk het verschil."

De broers reizen als dj’s in normale tijde de wereld rond, dragen ze dan niet bij aan vervuiling en klimaatverandering? "De laatste twee jaar hebben al goed ons best gedaan", zegt Dimitri Vegas lachend. Door corona hebben ze uiteraard niet zoveel gereisd. "We pakken niet voor elke show een privéjet", zegt hij voort. "Als dat gebeurde was dat effectief om die shows te kunnen halen. We gaan er bewust mee om en gaan dat in de toekomst nog veel meer doen."

Meest gelezen