Eerste trainingen op de kleine 'dry slope' in Kattevennen: "Enige ervaring is toch wel nodig"

Gisterenavond konden free style skiërs en snowboarders voor het eerst trainen op de nieuwe dry slope in Kattevennen, in Genk. Topsporters trainden er al, maar de piste is nu open voor het grote publiek. Althans de kleine schans, want de grote zal pas opengaan in september. 

"We zijn gestart met een beperkt groepje van kinderen die al enige ervaring en kennis hadden van de dry slope", zegt trainer Dimitri Geyzen. Een dry slope is een kunstmatige skipiste die de eigenschappen van sneeuw nabootst zodat mensen kunnen skiën en snowboarden op plaatsen waar sneeuwpistes niet mogelijk zijn. 

Je moet toch ettelijke meters overbruggen

Enige ervaring is dus wel vereist. "Die kunstmatige matten waarop geschoven wordt, verschillen toch wel een beetje met sneeuw", zegt Geyzen.  "Bovendien vragen we ook dat de mensen indoor al eens gesprongen hebben zodat ze weten hoe dat is. Het is misschien wel de kleine schans, maar je moet toch ettelijke meters overbruggen."

(Lees verder onder de foto van Elliott Peeters in actie in Genk)

Dieter Denoise

De opening van de grote schans is in september gepland, maar Sport Vlaanderen hoopt dat het eerder kan, zodat topsporters volop kunnen beginnen te trainen voor de Winterspelen van 2022. Wie nu al wil trainen, kan terecht bij Sport Vlaanderen

Meest gelezen