Gerecht voert huiszoekingen uit in onderzoek rond Let's Go Urban

Het gerecht heeft vandaag huiszoekingen uitgevoerd in de zaak over mogelijke financiële malversaties bij Let's Go Urban, het sociale dansproject van Vlaams Parlementslid Sihame Kaouakibi. De huiszoekingen gebeurden in de woning van El Kaouakibi en op twee plaatsen waar vennootschappen van haar gevestigd zijn.

Het onderzoek moet uitmaken of er sprake is van feiten als valsheid in geschrifte, het bedrieglijk niet voeren van een correcte boekhouding, subsidiefraude, misbruik van vennootschapsgoederen, misbruik van vertrouwen, valsheid in informatica en externe en interne hacking. El Kaouakibi heeft mogelijk overheidssubsidies aan haar dansproject Let's Go Urban afgeleid naar privévennootschappen van haar.

"De afgelopen weken werd het onderzoek uitgebreid op basis van nieuwe elementen", laat het parket weten, dat voor de rest erg karig blijft met commentaar. Nog volgens het parket zijn er geen arrestaties geweest.

De huiszoekingen werden uitgevoerd door de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie en de Federal Computer Crime Unit, in aanwezigheid van de onderzoeksrechter, het parket en de voorzitter van het Vlaams Parlement.

Dat laatste is een gangbare procedure zo lang de parlementaire onschendbaarheid van een parlementslid niet is opgeheven. Een eventuele vraag tot opheffing van die onschendbaarheid moet van het parket komen, maar in het geval van Sihame El Kaouakibi is dat dus nog niet gebeurd.

Bekijk hier het verslag van "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen