Grootste marktplein van Vlaams-Brabant heeft maar weinig plaats voor terrassen

Net nu de terassen na 7 maanden verplichte sluiting weer open mogen is er geen plaats op de Grote Markt in Tienen. Het hele plein wordt al een tijdje heraangelegd. Hier en daar is wel plaats en elke dag komt er meer plaats bij. Sommige horecazaken kunnen geen terras zetten, andere houden het op afhaal en een paar zaken kunnen al gebruik maken van de nieuwe kasseiondergrond.

De heraanleg van de Grote Markt in Tienen was gepland en is al een tijdje aan de gang. Het gaat om één van de grootste pleinen van Vlaams-Brabant en zelfs van Vlaanderen.  Net nu de horeca weer open mag, enkel buiten en op terras is dit een gemiste kans voor een aantal zaken aan de Grote Markt. Toch houden ze de moed er in, en sommige zaken kunnen al een terras zetten. Elke dag wordt het plein ook wat mooier en de kasseileggers doen hard hun best.

Corona, wispelturig weer en de markt ligt opengebroken...en toch zie ik het zitten hier in Tienen, zaterdag wordt een grote dag voor heel de horeca in heel Vlaanderen.
Koen van Gambrinus Tienen

"Wij hebben pech, het is hier één werf. Onze kleine brasserie zal het  voorlopig enkel op drank houden. Later gaan we wat terras proberen zetten. We krijgen telefoon en berichtjes van klanten, maar zeker met het weer durven we niets beloven en nemen we geen reservaties aan." zeggen Rudi en Gilberte van café de Afspraak.

Wij houden het op afhaalkoffietjes, voorlopig zetten we nog geen terras
Michel van Marktcafé Tienen

Meest gelezen