Huis van schepen Zedelgem onbewoonbaar na blikseminslag

In Zedelgem is het huis van schepen van Sociale Zaken Ellen Goes (CD&V) tijdelijk onbewoonbaar. Tijdens een storm gisterenavond vloog het dak in brand, nadat de bliksem ingeslagen was. De schepen was op dat moment het huis uit voor een vergadering. 

De woning van de Zedelgemse schepen van Sociale Zaken Ellen Goes is gisterenavond tijdelijk onbewoonbaar verklaard na een zware blikseminslag. De impact was zo groot dat er stukken afbraken van de gevel. Er brak ook brand uit aan het dak. 

Gelukkig vielen er geen gewonden. De schepen was in het woonzorgcentrum Klaverveld aan het vergaderen met burgemeester Annick Vermeulen onder meer. “Ellen kreeg plots telefoon dat er brand was uitgebroken in haar huis", vertelt de burgemeester. "En ook ik werd door de brandweer gebeld. Het is een vergadering die we nooit meer zullen vergeten.”

Opvang bij ouders

De schade in het huis van de schepen is groot. Het dak is volledig vernield en binnen is er veel waterschade. Het is voorlopig uitgesloten dat ze er kan wonen. Tot alles hersteld is, wordt ze opgevangen bij haar ouders die iets verderop wonen. 

Meest gelezen