Radio 2

Opvallende spandoeken in Ieperse straten: "Tis ier te doen wi"

In Ieper hangen opvallende spandoeken in de winkelstraten. Niet in het keurig Nederlands, wel in "het schoan Iepers dialect". Het is een actie om de inwoners, bezoekers en toeristen aan te moedigen om in eigen stad te winkelen, te wandelen of een terrasje te doen. 

In de Ieperse binnenstad duiken rijmende spandoeken op die bezoekers aansporen tot "è batje, wandeln up de vestn, è moendje teetn" en "è goe glas up è terras". Ieper plant de komende weken en maanden heel wat evenementen en trekt daarbij volop de kaart van de eigen horeca. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper): "Met de slogans linken we alles aan elkaar: shoppen, wandelen, een terrasje doen.  We geven aan dat de mensen hier hun schoenen kunnen kopen en daarna op de Vestingen kunnen wandelen." Ieper heeft heel wat evenementen gepland en hoopt dat corona geen roet in het eten gooit.

Radio 2

Meest gelezen