Gemeente Nazareth

Nazareth verwijst met affiches in dialect naar heropening terrassen: "Meen andn jukn noar twirk"

De gemeente Nazareth heeft 10 verschillende affiches verspreid in het lokale dialect, die onder meer verwijzen naar de heropening van de terrassen. De gemeente ziet het als een originele en ludieke actie om de inwoners te laten glimlachen in deze moeilijke coronatijden. "We hopen hier een positieve boodschap mee te geven", zegt burgemeester Danny Claeys (CD&V).

In Nazareth heeft het gemeentebestuur 10 verschillende affiches uitgehangen met daarop een boodschap in het typische lokale dialect. Burgemeester Danny Claeys (CD&V) hoopt zo niet alleen het dialect van de streek levend te houden. "Wij vinden zo'n ludieke actie belangrijk tijdens deze coronacrisis. Op deze originele manier proberen we een glimlach te toveren op de gezichten van de inwoners."

Verwijzing naar corona

"Meen andn jukn noar twirk" is één van de slogans die op de affiches te lezen zijn. "Het is niet altijd goed leesbaar, maar als je het hoort, weet je doorgaans wel waarover het gaat”, zegt Claeys. "Het betekent dat je staat te popelen om aan de slag te gaan. Dat is heel toepasselijk nu de horecazaken hun terrassen eindelijk terug mogen openen. Zij staan al lang te popelen."

De affiches hangen uit sinds gisteren, dus veel reactie heeft het initiatief nog niet gehad, "maar we hopen hiermee vooral een positieve boodschap uit te brengen, want het zijn allemaal teksten waarmee we de mensen wat meer "courage" willen geven in deze tijden", legt de burgemeester uit.

kasto80

Meest gelezen