Nederlandse agent slaat jongen in gezicht na melding over geluidsoverlast, agent biedt excuses aan

In Rotterdam heeft een agent een jongen van 17, die tussenkwam bij een arrestatie, een harde slag in het gezicht geven. Op sociale media was er heel wat te doen over de beelden. De agent heeft intussen zijn verontschuldigingen aangeboden, hij noemde zijn gedrag "buitenproportioneel". Dat meldt de politie in een persbericht.

De politie in Rotterdam werd opgeroepen voor geluidsoverlast in het noorden van de Nederlandse stad, schrijft de Rotterdamse politie in een persbericht. Eerder op de dag was er een manifestatie met luide muziek, zonder vergunning. De groep moest uit elkaar van de politie, maar een aantal jongeren zouden ’s avonds opnieuw geluidsoverlast veroorzaakt hebben. Het ging om een groep van zo’n 200 jongeren, volgens de politie. 

De  jongeren werd door de politie gevraagd om weg te gaan, maar dat deden ze niet. De sfeer werd “grimmig” en de jongeren werden “agressief”, klonk het nog in de mededeling. De wapenstok werd gebruikt, er werden ook charges en arrestaties uitgevoerd. 

Een 17-jarige jongen bemoeide zich met een arrestatie, schreef de politie verder. Op de beelden die op sociale media circuleren, zie je dat de jongen inderdaad tegen een agent ingaat die een andere jongere aan het oppakken is. Een andere agent komt tussenbeide en duwt de jongere op de grond. De 17-jarige staat opnieuw recht, waarop de agent hem in zijn gezicht slaat en de jongere opnieuw op de grond valt. De agent houdt de jongere daarna in bedwang. De jongeman werd samen met vier anderen opgepakt.

Gedrag was "buitenproportioneel"

De leidinggevende van de agent en de agent zelf hebben ondertussen contact opgenomen met de jongeman. De agent geeft aan dat zijn gedrag “buitenproportioneel” was en heeft zijn excuses aangeboden aan de 17-jarige.  “De zaak tegen de jongen, die voor belediging was opgepakt, is geseponeerd”, staat nog in het persbericht. De overige opgepakte mannen zitten nog vast. Er zou volgens NOS ook een intern onderzoek naar het incident gestart zijn.  

Meest gelezen