MNM-dj Sen De Paepe

"Betaal jij belastingen voor deze zender?": Nederlandse radiozender zendt uit protest MNM uit na telefoon van Belg

Het radiosignaal van MNM was gisteren een halfuur lang te horen op de Nederlandse radiozender 3FM. Een ludieke protestactie van de Nederlandse radio-dj Timur Perlin die niet opgezet was met een telefoontje van een Belg die zei dat hij heel graag luisterde naar de Nederlandse zender. "Betaal jij belastingen voor deze zender? Ik wil geen freeloaders in mijn uitzending", reageerde Perlin, waarop hij dus besloot het signaal van de Belgische radio uit te zenden.

Luisteraars van de Nederlandse zender NPO 3FM waren gisteren even in de war: in plaats van hun gekende content, hebben ze een halfuur MNM te horen gekregen. En dat komt allemaal door het telefoontje van Devin uit Boom.

De Belgische luisteraar belde de Nederlandse radio-dj Timur Perlin, die een lunchshow heeft van 12 uur tot 14 uur, om te laten weten dat hij een grote fan is van 3FM. "Ik wil dat niet hebben", reageerde Perlin. "Dit is Nederland. Jij moet gewoon naar Belgische zenders luisteren." 

Zolang die freeloader uit België blijft luisteren, laat ik de Belgische radio horen

Timur Perlin, radio-dj

Dat Devin 3FM net iets beter vindt dan de Belgische radio, kon Perlin niet veel schelen. "Betaal jij belastingen voor deze zender? Ik wil geen freeloaders in mijn uitzending.  Weet je wat? Ik ga gewoon de Belgische radio opzetten." Hij voegde daarop de daad bij het woord en zette meteen MNM op. De jingles, presentaties van Sen De Paepe en zelfs het reclameblok waren integraal te horen op 3FM.

Er kwamen verschillende berichtjes en telefoontjes binnen van luisteraars die weer gewoon 3FM wilden horen en zeiden dat de grap lang genoeg heeft geduurd, maar "zolang die freeloader uit België blijft luisteren, laat ik de Belgische radio horen."

Uiteindelijk stopte de dj een halfuur later met de grap nadat Floortje, een Nederlandse luisteraar, belde om een deal te sluiten. "Zolang Devin naar 3FM luistert, offer ik me op en luister ik naar de Belgische radio om het evenwicht te bewaren."

"Ik moet zeggen dat ik me niet heb verveeld", besloot Perlin lachend. "Dat was best goede muziek."

Lieve boosmensen, ik ben superblij en trots dat er iemand uit België luistert naar mijn programma

Timur Perlin, radio-dj

Perlin laat op zijn Twitteraccount weten dat hij een hoop boze reacties heeft gekregen na zijn "actie", maar benadrukt dat die ludiek bedoeld was en dat hij trots is dat er een Belg luistert naar zijn programma.

"Stukje duiding nadat er een hoop boosmensen hebben gereageerd op mijn “stop radiovluchtelingen actie”", begint hij. "Ik vind grenzen een fascinerend en tegelijkertijd banaal fenomeen. Mensen die roepen “eigen volk eerst” of die ergens recht op denken te hebben doordat er ergens een denkbeeldige lijn is getrokken en ze toevallig binnen dat gebied wonen, ik kan daar moeilijk bij." 

"En toch hebben we grenzen nodig, anders snapt niemand er meer wat van. Die banaliteit probeer ik aan te tonen door zoiets als radiosignalen - die zich vrij rondbewegen op deze aarde, te claimen voor onszelf. Alsof je de zon wilt claimen :-)."

"Lieve boosmensen, ik ben superblij en trots dat er iemand uit België luistert naar mijn programma. Net zo blij als wanneer ik een Nederlander hoor op Studio Brussel."

Meest gelezen